Rider 2019.2 (Linux) "Syncing projects..." never stops, won't load project files.

Completed

Hello,

    Rider 2019.2 downloaded and updated via toolbox, I went to open a small project I had opened and built the other day when I noticed that Rider had updated. When the IDE loaded, I thought it was taking an awful long time. I let it sit for 30 minutes but it just sits there saying "Syncing projects..." at the bottom and spinning. The project explorer just has the project name and "loading..." next to it, and for the projects immediate child. I completely disabled syncing, both in the setting in the bottom corner as well as disabling the sync plugin, but each time I close and reopen it does the same thing just sitting there syncing and running my CPU the whole time.

 

I reinstalled 2019.1.3 and opened the same project in that and it was fine. So for the time being 2019.2 seems unusable for me, unfortunately.

Thanks,

-MH

5 comments
Comment actions Permalink

Hello!

Thank you for reporting this problem!

Could you please, share Rider logs (Help | Compress Logs and Show in ...) and attach the archive to the corresponding issue on youtrack?


Kind regards, 

Sofya

0
Comment actions Permalink

No worries, I have attached them to the issue.

0
Comment actions Permalink

Hello!
Could you please try setting the used MSBuild to an `Auto detected` value via `File| Settings | Build, Execution, Deployment | Toolset and Build` -> `Used MSBuild version`. Does the problem persist?

0
Comment actions Permalink

Hello Kivan,

Thank you for filing the issue. We will take a look.

 

Kind regards,

Sofya.

0

Please sign in to leave a comment.