Unable to Login To TeamCity With Pluggin

Can someone please tell me what I'm doing wrong?  I've installed Rider 2019.2.2 and I'm running TeamCity 2019.1.

 

I've added the TeamCity plugin through the marketplace...but when prompted for my username and password, authentication fails.  I can navigate to the same URL I have provided the plugin, enter the same username and password, and log in successfully.

http://localteamcity/
myname
mypassword

Works via web browser but not via the plugin.  The error message is 'Authentication error:  Check username and password'

4 comments
Comment actions Permalink

Hi,

 

Are you authenticating on the TeamCity server through Hub? If so, is two-factor authentication enabled?

If Token-Based Authentication is enabled on the TeamCity server, please try to use the TeamCity username and token to log in.
You can manage tokens in My Settings & Tools | Access Tokens.

 

-Anatoly

0
Comment actions Permalink

I have the same problem. After entering the username and password, the system prompts an authentication error. Any suggestions on how to fix this problem?

0
Comment actions Permalink

Hi Beetle. The error seems to be related to this issue (ongoing at the time of posting): https://youtrack.jetbrains.com/issue/TW-76024

To help investigate it, please specify which Rider version you are using.

0
Comment actions Permalink

Thanks a lot! After upgraded Android Studio to 2022.2.1, Teamcity was able to log in correctly.

0

Please sign in to leave a comment.