Quick Documentation not working and no option to select in settings page

Quick Documentation suddenly stopped working and is not even available as selectable option in settings (see screenshots for expected and as-found conditions).

No software changes on host machine were made in last 10 days prior to failure.

Attempted (and failed) fixes:

     1) Delete and re-install Rider

Has anyone seen this before and have a fix?

As found:

Expected:

 

8 comments
Comment actions Permalink

Same problem here, Rider 2022.1.2, MacOS Monterey 

0
Comment actions Permalink

@Taylan Same version of Rider for me.

I created Request #4166938

0
Comment actions Permalink

Hi @Julien, Taylan Kadayifcioglu

I've created an issue for this, please feel free to follow it for further investigation.
Also, could you please try the latest Rider EAP and check if it works there?

Thanks!

0
Comment actions Permalink

Hi Julien, Taylan Kadayifcioglu

could you please open any quick doc via shortcut and check if Show on Mouse Move option is available under the three dots menu? Is it switched on? 

Thanks! 

0
Comment actions Permalink

The option does show up when the shortcut and three-dots are clicked; however, even when selected no checkmark is ever added, i.e., Rider ignores the input. Also, I notice that I do not have the "Show Documentation Popup First' option in my popup, it seems to have disappeared.

0
Comment actions Permalink

EAP version 2022.2 EAP9 build 222.3345.44 exhibits the exact same problem as current version of Rider: no option for showing Quick Documentation.

0
Comment actions Permalink

Hi! 

There's a separate ticket RIDER-73745 about disappearing Show Documentation Popup First.

As for the main problem, could you please add a screenshot of the settings menu in `Documentation Tool Window` opened via Open as Tool Window button.

Thanks! 

0
Comment actions Permalink

@Alexandra Is this what you are requesting?

0

Please sign in to leave a comment.